Categorie: Persoonlijke ontwikkeling

Recent Blog Posts

Hoe verleidingen te weerstaan
Hoe verleidingen te weerstaan

Hoe de verleiding te weerstaan ​​(en er als overwinnaar uit te komen) Een fles van die astronomisch dure wijn, die brownie die je elke ochtend voor het raam ziet, de man in het kantoor aan de overkant van de straat in zijn sexy kleine glaasje. Mensen worden voortdurend geconfronteerd met verleidingen die ons doen twijfelen of we bepaalde dingen wel of niet moeten doen, maar wat is verleiding?

Assertief zijn in 7 stappen
Assertief zijn in 7 stappen

Assertiviteit is een sociale vaardigheid waar maar weinig mensen over praten. Het is gerelateerd aan andere vaardigheden, zoals empathie of emotionele intelligentie, en het is nodig als je succesvolle en gezonde relaties wilt onderhouden met alle mensen in je leven. Je bent in een restaurant en de ober schenkt je een vuil glas, wat doe je?

Depressie en dysthymie, de twee gezichten van verdriet
Depressie en dysthymie, de twee gezichten van verdriet

Symptomen van depressie en dysthymie De WHO verzekert dat depressie in 2020 de belangrijkste oorzaak van invaliditeit en overlijden in de wereld zal zijn, en dat momenteel meer dan een miljoen mensen aan deze ziekte overlijden. Verdriet Een depressie wordt gekenmerkt door verdrietig zijn, niet de deur uit willen of iets willen doen, een laag zelfbeeld en minderwaardigheidsgevoelens hebben.

Hoe jaloezie te overwinnen
Hoe jaloezie te overwinnen

4 Vragen waardoor u jaloezie overwint Jaloezie is een van de hoofdoorzaken van relatieproblemen en echtscheiding. Jaloezie veroorzaakt psychische aandoeningen en emotionele instabiliteit. Jaloezie wordt overwonnen. De huidige levensstijl veroorzaakt Jaloezieproblemen zijn een van de belangrijkste redenen waarom koppels naar een psychologisch consult gaan.

Heb een fobie
Heb een fobie

Definitie van fobie Fobie is een intense en permanente angst voor een bepaald object, bepaalde situatie of activiteit die ervoor zorgt dat de persoon die eraan lijdt een beperkt leven leidt. Het veroorzaakt ook onevenredige angst voor de situatie en het slachtoffer dat eraan lijdt, is zich ervan bewust dat zijn angst irrationeel en buitensporig is, maar hij heeft er geen controle over.

Hoe u uzelf kunt motiveren: zelfmotivatie
Hoe u uzelf kunt motiveren: zelfmotivatie

Wat is motivatie Psychologen definiëren motivatie als de behoefte die ons gedrag activeert en naar een bepaald doel stuurt. Dit doel omvat alles dat ons gedrag activeert en stuurt om dat doel te bereiken, of het nu gaat om eten, een voetbalwedstrijd spelen, de doelen bereiken die we voor een bepaalde baan hebben gesteld, enz. Foto door Jessica Lewis op Unsplash Hoe motiveer je jezelf?

18 levenslessen die je zullen veranderen
18 levenslessen die je zullen veranderen

1. Het leven is nu Wacht niet op dingen die misschien nooit komen. Reeds 2. Angst is een illusie, jij creëert je angst. Vernietig het, net zoals je het gemaakt hebt. Jij bent je kinderen niet. Houd van ze, steun ze, leer ze ... Maar probeer ze niet te veranderen. Laat ze 4 zijn. Falen is noodzakelijk Zonder dit kun je niet leren. Accepteer het en ga verder.

Hoe de angst voor de dood te overwinnen
Hoe de angst voor de dood te overwinnen

De enige manier om je angst voor de dood te overwinnen, is door de manier waarop je het ziet te veranderen Ze leren ons dat de dood iets is dat losstaat van het leven, maar het is niet waar. De dood is hier aanwezig, bij ons. En als je dat accepteert, kun je jezelf bevrijden van de angst die je hebt.Als we niet leren onze angst onder ogen te zien en te overwinnen, zal het altijd door ons hoofd fladderen en verschijnen wanneer we het het minst verwachten.