Categorie: Bedrijf

Recent Blog Posts

Toerismemarketing en internet, een probleem in behandeling voor Spanje
Toerismemarketing en internet, een probleem in behandeling voor Spanje

Midden augustus komen altijd zaken in verband met toerisme in me op.Het is geen geheim dat de toeristische sector het internet op een intense en massale manier omarmt. De eersten die het opmerkten waren de toerisme- en reisbureaus, terwijl de traditionele luchtvaartmaatschappijen zich tegelijkertijd de druk realiseerden van de goedkope vliegmaatschappijen (low cost), die miljoenen vluchten via internet verkochten en een prijsbeleid voerden aan netwerkmaatregel.

Claim Brick 2.0
Claim Brick 2.0

Ik las vanmorgen in het land dat "de gemeenten de bouwbedrijven verdrinken", waarbij ze dreigden af ​​te zien van contracten voor vuilnisdiensten aan de middelgrote gemeenten vanwege de schuld, die ze schatten op 3.425 miljoen, en hun verwachtingen van massale ontslagen na de zomer bekendmaken. Dienstencontracten, herkwalificaties, om nog maar te zwijgen van corruptie en andere varianten ... analoge steen ... verre van zelfs 1.

De werkcultuur in Spanje, concurrentievermogen,
De werkcultuur in Spanje, concurrentievermogen,

Vóór de financiële en vastgoedcrash, toen in het midden van het laatste decennium de vicepresident van de regering Pedro Solbes naar het Congres ging, werd in zijn toespraken één enkele obsessie waargenomen: de problemen van het concurrentievermogen van de Spaanse economie. Het is niet actueel, een paar dagen geleden herinnerde Eloisa Norman, professor Spaanse economie aan de UA, me eraan.

14 stappen om corruptie te beëindigen
14 stappen om corruptie te beëindigen

Corruptie verandert in een kanker die de economie aantast, de geloofwaardigheid van bedrijven en ondernemers schaadt, het aantrekken van investeringen en talent ontmoedigt en elke poging om het gehavende merk "Spanje" internationaal uit te dragen, verzwakt. We moeten ons bewust zijn van het belang van het creëren van een cultuur van nultolerantie met corruptie en de complexiteit ervan, de sociale wortels ... Is er iets ernstigers voor een land dan dat een vicepresident van de regering en het hoofd van de belastingfraudecontrole zichzelf bewijzen? wie is een van de grootste fraudeurs van het land?

Mijn visie op Google in 2005
Mijn visie op Google in 2005

In 2005 deed ik een Google-analyse van mijn Universia-blog in een sectie die een paar jaar later van het net verdween. En vanuit economisch perspectief is het het innovatieve bedrijf bij uitstek, in staat om waarde en duurzaamheid te genereren. Google (artikel gepubliceerd in Universia.es in juni 2005) Het internet ondergaat een stillere en belangrijkere revolutie dan die het eind vorig jaar registreerde. decennium en begin hiervan.

Plan B van de Engelse economen en Spanje
Plan B van de Engelse economen en Spanje

Met de titel Wij economen hebben een plan B dat zal werken, meneer Osborne, een prominente en grote groep Britse economen, hekelt het falen van het Britse overheidsbeleid Volgens The Guardian vanmorgen. De meest recente gegevens over de Britse economie, verstrekt door nationale en internationale instellingen (OESO, IMF ...), laten zien dat Plan A van de minister van Economische Zaken Mr.

De ideologie van sociale media
De ideologie van sociale media

Ik heb gezien dat het artikel van Tom Hodgkinson op Facebook (met zulke vrienden…) geschreven in 2008 levendiger is dan ik dacht. De studenten - digital natives - die op Facebook of Tuenti rondhangen zoals ze thuis doen, zijn geschokt als ze lezen dat sociale netwerken een sociaal experiment zijn dat wordt veroorzaakt door neoconservatieven, neokapitalisme en zelfs dat Donald Rumsfeld en het leger erachter zouden zitten.