Betekenis van de naam Águeda of ÁgataWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Geschiedenis en de heilige

Santa Águeda of Santa Ágata, maagd en martelaar. Hij werd geboren in Catania, Italië in het jaar 230, in een adellijke familie; Ze was een jonge vrouw van grote schoonheid en zeer deugdzaam; ze verwerpt de liefde van de Romeinse consul Quintilianus en volgens de traditie onderwierp hij haar aan harde martelingen.

Het is niet met zekerheid bekend of hij stierf door toedoen van Quintiliaan, tijdens de vervolgingen van christenen of vijftig jaar na deze gebeurtenissen. Patrones van Malta en Catania, Italië en wordt ook ingeroepen tegen de uitbarstingen van de Etna-vulkaan.


SuSanto wordt gevierd op 5 februari.

Er zijn talloze hermitages gewijd aan Sana Águeda, ze worden op verschillende plaatsen in Spanje verspreid, we noemen de Hermitage van Santa Águeda en Santa Lucía, gelegen in de Desierto de las Palmas, in Cabanes - Castellón, dateert uit 1243, bestaat uit een enkel schip en werd gerestaureerd in 1611 en 1617.

OverigeSantas Águeda

 • Saint Agatha Phudtha, martelaar wordt gevierd op 26 december.
 • Sint Agatha Kouen, martelaar wordt gevierd op 31 januari;
 • Saint Agatha Lin-Tchao, martelaar op 28 januari;
 • Saint Agatha Ni, martelaar op 31 januari en Agatha Yi, martelaar op 9 januari.

Variant van Agaat:

 • Agatha, Gadea


Agaat in andere talen:

 • Catalaans: Agaat,
 • Frans: Agathe;
 • Engels: Agatha;
 • Italiaans: Agaat.

Beroemde mensen, beroemde historische figuren met de naam Águeda of Ágata:

Christie Agatha, werd geboren in Torquay, Engeland in het jaar 1890; grote romanschrijver van het detectivegenre; zijn beroemdste personages: de detectives Hercules Poirot en Mijn Marple. Hun verhalen waren vertegenwoordigd op televisie en in films. Hij ontving de Order of the British Empire.

Agata Ruiz de la Prada; Het behoort tot de nieuwe generatie Spaanse couturiers uit de jaren 80. Het valt op door het kleurgebruik in de dessins, die de vrolijke en frisse stijl bepalen.

Santa Águeda, schilderij van Franciscode Zurbarán uit 1630 ca. In opdracht van kardinaal Paleotti is het te zien in het Fabre Museum in Montpellier.

Kasteel van Santa Águeda, gelegen op de Santa Águeda-heuvel in Menorca, gebouwd tijdens het kalifaat van Córdoba, uitgeroepen tot "Biende Cultureel Belang" in 1987.

Santa Águeda, Cantabrië - stad die zijn naam dankt aan een 16e-eeuwse kluis.

Santa Águeda (Vespers) Dit zijn de festivals die de dag vóór de viering van 5 februari volgens de liturgische heiligen op veel plaatsen in Baskenland worden gevierd. Er worden rondes gemaakt en liederen worden met stokken op het heilige gedanst om de grond te raken volgens het ritme van de muziek.


Video: Man Bijt Hond - Voornaam


Opmerkingen:

 1. Dugal

  Beheerder! Want a cheap .RU domain for just 99 rubles? Kom hier!

 2. Kazraran

  bravo, het uitstekende antwoord.

 3. Akinocage

  Absoluut het perfecte antwoord

 4. Narisar

  ONZIN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Schrijf een bericht


Vorige Artikel

Ex-studenten

Volgende Artikel

Kerken en kathedralen van Barcelona