Tips voor het kiezen van een cruiseWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Er zijn meer dan 160 schepen in de brochures van de 24 grote cruisemaatschappijen en meer dan 7500 routes, van Alaska tot Zanzibar. Tussen zoveel aanbiedingen is het moeilijk om te weten welke optie u moet kiezen, maar als u uw ideale cruise wilt vinden, kunnen deze tips u helpen de verschillende opties te evalueren en de reis te kiezen die het beste bij uw smaak en verwachtingen past.

Tips voor het kiezen van een goede cruise

1. Waar naartoe op de cruise

Kies eerst de bestemming en dan de boot. Alaska en de Caraïben zijn twee klassieke bestemmingen, maar cruisemaatschappijen voegen nieuwe routes toe aan verrassende plaatsen zoals Azië, de Indische Oceaan of Zuid-Amerika.

2. Wanneer ga je op cruise?

Het is handig om de data van het hoogseizoen te vermijden; er zijn meer aanbiedingen en een milde herfstdag kan veel aangenamer zijn dan midden augustus roosteren in de mediterrane zon. Op populaire bestemmingen voor gezinnen, zoals Alaska, krijg je betere deals voor datums waarop de kinderen les hebben.

3. Bij welk bedrijf te boeken

Kies de cruisemaatschappij en reisgenoten die het beste bij uw persoonlijkheid passen. Er zijn meer informele lijnen dan andere. Sommige bedrijven hebben kledingvoorschriften en vaste tijden voor maaltijden; andere zijn meer geschikt voor de behoeften van kinderen, enz. Vraag uw reisbureau om informatie en bekijk de mening van gebruikers op Cruisecritic.com.

4. De totale kosten van de cruise

Het is niet voldoende om de dagprijs van een hut te raadplegen en deze te vermenigvuldigen met het aantal nachten dat de reis duurt. Raadpleeg vragen zoals de prijs van de overtocht van en naar de haven van herkomst, andere bijkomende kosten zoals alcohol (tenzij de reis all-inclusive is) en de prijzen van excursies aan wal.

5. Plan vooruit

Het is nooit te vroeg om uw cruise te plannen. Veel bedrijven bieden kortingen op reserveringen die ruim van tevoren zijn gemaakt en naarmate reserveringen toenemen, gaan de prijzen omhoog.

6. Het schip

Grootte is belangrijk, omdat het de reisroute kan dicteren. Kleinere schepen (tot 138 passagiers) kunnen aanmeren in kleinere havens en een persoonlijkere ervaring bieden. Ze zijn meestal ook beter voor natuurgerichte reizen, zoals Antarctica of de Galapagos. Nadelen: beperktere vrijetijds- en eetgelegenheden.

7. Type hut

Houd bij het kiezen van een hut met balkon rekening met de reisroute. Bij Atlantische cruises, waar je alleen de zee kunt zien, is het niet belangrijk, maar in andere gebieden zoals Alaska of de Middellandse Zee zijn de uitzichten alles.

8. Plan vluchten naar de plaats van vertrek / aankomst met enige marge

Vluchtvertragingen komen steeds vaker voor en tenzij de vlucht via de cruisemaatschappij wordt geboekt, wacht het schip niet, dus het is aan te raden om minimaal een dag voor het vertrekpunt van de cruise aan te komen. Aan de andere kant worden uitbreidingen voor cruiseschepen elke dag steeds populairder; Het is handig om een ​​paar dagen marge te hebben voor het geval je deze uiteindelijk een beetje wilt verlengen.

9. Voordat u aan boord gaat

Plan de activiteiten die u aan boord wilt doen, er zijn talloze excursies en activiteiten, maar de meest interessante zijn de eerste die geen plaatsen meer hebben. Soms kunt u van tevoren reserveren en zelfs genieten van aanbiedingen om in de haven te boeken.

10. Raadpleeg een deskundige

Professioneel advies is vaak onmisbaar. Ga naar het volgende adres om de beste gespecialiseerde cruisebureaus te raadplegen: travelandleisure.com/alist. Zie voor een meer uitgebreide lijst: cruising.org.

Bron: Reizen en vrije tijd


Video: First Class OVERNIGHT TRAIN Georgia to Azerbaijan scary border crossing


Opmerkingen:

 1. Hardy

  je zin is briljant

 2. Deverick

  Analogen bestaan?

 3. Disida

  Ik ben het helemaal eens met de auteur! Trouwens, met de Come You!

 4. Dousho

  Nieuwsgierig....Schrijf een bericht


Vorige Artikel

Gevulde en beklede composiet nanodraden geproduceerd met koolstofnanobuisjes die zichzelf op koperen nanodraden opwinden

Volgende Artikel

Informatie over Joseph Conrad