HET OUDE CYPRUSWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Mijn tuinman, jong en migrant, zorgt voor me als de vader die nooit zou kunnen genieten. Probeer tijdens de winter dat mijn oude huis warm blijft en dat mijn open haard geen gebrek aan brandhout heeft, zodat mijn bloeddruk niet omhoogschiet in de kou.
Toen ik dertig jaar geleden van mijn moeder erfde, was het huis waar ik woon, net als de landhuizen van die tijd, bijna onbewoonbaar; Zonder elektriciteit en zonder enig comfort, kwamen alleen de kinderen met hun grootouders in juli om te dorsen en in september om de amandelen te oogsten. Ik herinner me het gevecht tussen de broers om op het spoor te komen of om de tien cent te krijgen waarmee de grootmoeder ons beloonde voor het beschieten van elke mand met amandelen. Het beeld van mijn grootmoeder komt ook in me op, heel gebogen en klein, terwijl ze de vijgenbroodjes op smaak bracht met venkel, waarvan de geur werd verward met de angst voor de piekende schaduwen die de lamp veroorzaakte tijdens die eindeloze herfstnachten. Bij de renovatie van het huis heb ik de hoge plafonds behouden en de deuren waardoor de koude, stipte en ongemakkelijke gast van mijn winters nog steeds naar binnen sluipt.
Vandaag heeft Nílton me tussen het brandhout gebracht, de overblijfselen van die oude cipres die mijn grootvader had geplant en die brak toen de bliksem de palmboom brak die in zijn val de arme toeschouwer van de storm verpletterde. Daar in een hoek van de boerderij moet het tot op de dag van vandaag zijn geweest. Ik was vergeten.

Ouder worden op het platteland stimuleert gevoelens en daarmee de volheid van het leven te midden van zoveel leven. De wonden van de afgelopen maalstroom worden alleen genezen en men leert leven met de serene stilte van de planten; je leeft de seizoenen, je merkt dat je bloed ritmisch is, je herkent de bomen met hun afgevallen bladeren, en je wordt opgewonden door de uitstulpingen van de takken vol bladeren en bloemen die in de lente op levering wachten. Naarmate de dag langer wordt, identificeer je elke bloem door de naam en, met de hitte, kun je de paden raden, terwijl je de essenties van mirte, lavendel, jasmijn en pepermuntjes inademt.
Met grijs haar humaniseer je je spullen; je fauteuil, je tafel, je bed, je tuin, je planten ... ze kunnen niet langer anderen zijn want er is geen tijd voor verandering. Het zijn de vrienden die mijn onherstelbare ouderdom vergezellen. Sommigen, zoals ikzelf, zullen van de brandstapel naar de vergetelheid gaan, maar anderen - mijn bomen, mijn palmen en de cipressen die ik heb geplant en die die van grootvader hebben vervangen - zullen blijven groeien en groeien naarmate de olijfbomen, steeneiken en dennen blijven groeien die zouden moeten planten ... je weet het niet eens. Ik ben opgewonden dat mijn mensen mij herinneren vanwege mijn planten. Ik weet dat het de val is die de illusie om te overleven naar mij neigt, maar ik val graag volledig in dat bedrog.
Dat is de reden waarom het me zo verdrietig heeft gedaan om de overblijfselen van de oude cipres gedurende zoveel jaren zonder me te herinneren aan mijn herinnering te zien.
Als het brandt, heeft het brandhout de geur van mijn lange biografie in mijn hoofd achtergelaten.


Video: GREEK HITS. ΡΥΘΜOΣ 949. ΝΟΝ STOP MIX BY NIKOS HALKOUSIS


Opmerkingen:

 1. Kenway

  Baby's het hoogste cijfer!!!

 2. Auley

  vlieg gewoon weg

 3. Fenrilkree

  Zoals altijd bovenaan!

 4. Osmund

  het mooie bericht

 5. Prince

  Beveel de oplossing voor het probleem aan in plaats van te bekritiseren.

 6. Ordwine

  Volgens mij is er al over nagedacht

 7. Norwel

  En ik liep hier tegenaan.

 8. Akinojar

  Vanaf het begin was het duidelijk hoe het zou eindigen

 9. Kajigis

  Het is opmerkelijk, het is het grappige antwoordSchrijf een bericht


Vorige Artikel

Ex-studenten

Volgende Artikel

Kerken en kathedralen van Barcelona