Gids voor ZaragozaWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De provincie Zaragoza maakt deel uit van de Aragonese Autonome Gemeenschap. Het grenst aan Huesca in het noorden, Teruel in het zuiden, Cataloniato in het oosten en Pamplona en La Rioja in het westen. Het is gelegen in het noorden van Spanje, 200 meter boven zeeniveau. Het landschap is hier vlak en vrij groot, met uitzondering van de riviervalleien.

Van oudsher een landbouwprovincie, zijn de belangrijkste producten die hier worden verbouwd: granen zoals tarwe en maïs, rode biet en fruit. Er zijn ook veel wijngaarden. In feite heeft de meeste industrie in deze provincie op de een of andere manier te maken met landbouw.

Zaragoza heeft zowel een mediterraan als een landklimaat. Het is erg warm in de zomer en erg koud in de winter. Een opmerkelijk kenmerk is de 'noordenwind'wind die voornamelijk in de Ebro-vallei waait.

De Iberos, de Romeinen, de Arabieren en de christenen bezetten deze gebieden op een bepaald moment in de geschiedenis en beïnvloedden en vormden het architecturale, culturele en artistieke erfgoed van deze provincie. Vooral de mudejarcultuur had een grote invloed op deze provincie. Er zijn verschillende routes om te volgen:

De Santiago's weg Route: dit is het deel van de Camino dat door Aragon gaat. Het is geen goed gebruikte route, omdat hij vrij moeilijk te volgen is. Het loopt door het noordelijke deel van de provincie van Huesca naar Navarra. Het passeert: Sangüesa, Castillo de Javier, Urdués deLerda, SOS del Rey Católico, Uncastillo, Recuesta, Artieda, Mianos, Martés, Puente La Reina.

De Mudejar Route: dit begint in Saragossa, de hoofdstad van de provincie (de Mudejar-muur, het Alfajería-paleis, San Pablo, Santa María Magdalena, San Miguel de los Navarros en San Gil-kerken hebben allemaal Mudejar-torens); Dok (Arabisch Muwala); Longares(kerktoren); Paniza (Onze Lieve Vrouwe van de Engelen kerktoren); Daroca (Arabisch kasteel); Calatayud (Ayyub-kasteel, de Santa María Collegiale kloosters, San Pedrode los Franceses, San Andrés, Nuestra Señora de la Peña, Collegiale tombe); Magallon (kerk); Borja (House of the Shells); Alberite de San Juan (verschillende monumenten) en Tarazona (bisschoppelijke stad, bisschoppelijk paleis, de oude wijk Cintone - de voormalige Joodse wijk, la Magdalena kerk).

De Romaans Route: Dit beslaat de hele provincie, je kunt kastelen, kloosters, kloosters en kerken bezoeken, allemaal in Romaanse stijl gebouwd in de middeleeuwen.

De stad Zaragoza

Saragossa werd gesticht door de Romeinen in 24 voor Christus. op de oude stad Salduie, dat vroeger Ibero-dorp was. De Romeinen doopten het Caesaraugusta, ter ere van César Augusto en hier komt de naam Zaragoza vandaan. Het was onder de Romeinen een versterkte stad.


Later in 714 werd de stad overgenomen door de moslims en omgevormd tot de hoofdstad van het hoge gebied van Al-Andalus.

In 1018 werd het de hoofdstad van het eerste koninkrijk Taifas. In 1118 werd het veroverd door koning Alfonso I van Aragon en bekeerd tot het christendom. Vanaf dat moment werd Zaragoza de hoofdstad van het koninkrijk Aragon.

Tegenwoordig heeft Zaragoza een bevolking van 660.895 inwoners. Het is een toeristische stad en ook een zakencentrum waar veel conferenties plaatsvinden (universiteit, milieu, educatief, technologisch ...). Het heeft ook een zeer aantrekkelijk cultureel leven met onder andere theaters, auditoria en kindertheater ...

De infrastructuur en faciliteiten van de stad nemen elk jaar toe. Het officiële bureau voor toerisme organiseert bezoeken aan de stad, er is een 'Megabus' speciaal voor kinderen, de Talking Tours, rondleidingen in het Engels, Frans en Italiaans, er is een nachtbustour en een tour die veel belangrijke historische gebeurtenissen dramatiseert. Er zijn 7 VVV-kantoren verspreid over de stad. Voor meer informatie bel: 902 20 12 12.

Kerkenin Zaragoza:

 • Onze Lieve Vrouw van PilarBasilica: Plaza del Pilar. Dit imposante gebouw is een bedevaartsoord, gebouwd in de 16e eeuw in barokstijl. Het heeft veranderingen ondergaan in de 17e en 20e eeuw. Dingen om op te letten zijn: het altaarstuk van Damia Forment; fresco's en schilderijen van Goya en Bayeu; de sierlijke stenen pilaar omgeven door bloemen en zilver met daarop een beeld van de maagd Maria in de Santa kapel; 11 betegelde koepels; de kapel van San Antonio de Padua. In de loop van de eeuwen hebben verschillende architecten bijgedragen aan het ontwerp van het gebouw: FelipeSanchez, Herrera del Mozo en Ventura Rodríguez.
 • Salvador (La Seo) kathedraal : Plaza de la Seo. Dit is een mix van romaanse, gotische, mudejar-, renaissance-, barok- en neoklassieke stijlen. 12e eeuw maar later aangepast in de 18e eeuw. Het werd gebouwd op wat vroeger het Romeinse forum en een belangrijke oude moskee was. Het was de 1e katholieke kathedraal in de stad. Dingen om op te letten: het 15e-eeuwse gotische altaarstuk van Pere Johan en Ans Pietd'Anso.
 • Santa Maria Magdalena: Magdalena-plein. Tel: 976 39 97 45. Mudejar uit de 14e eeuw, aangepast in de 17e en 18e eeuw. Dingen om op te letten: de toren en de apsis; het altaarstuk en werken van JoséRamírez de Arellano en Damiá Forment.
 • De SantaEngracia Crypt: De ingang is aan de Calle Castellanos. Het bevindt zich in de Santa Engracia-kerk. Het dateert uit de 4e eeuw na Christus. tijdens de Romeinse bezetting van de stad. De crypte en sarcofaag zijn vroegchristelijk.
 • Santa Engracia-klooster: Plaza Santa Engracia, 15e-16e eeuw Renaissance. Het werd gebouwd op een voormalig christelijk - Romeins kerkhof, waar de 2 marmeren sarcofagen die nu in de crypte te zien zijn, werden ontdekt. Het enige dat overblijft van de begraafplaats is de ingang die werd gebouwd door Juan II de Aragón en zijn zoon Fernando el Católico.
 • sint Paul: c / San Pablo, 42. Mudejar, 14e, 15e en 19e eeuw. Dingen om op te letten: de toren van zowel binnen als buiten de kerk; het middenschip, de Tramontana-deur, de Santo Cristo waarin het beeld van de Virgen del SantoPopulo is geschilderd; het altaarstuk uit 1515 van Damiá Forment.
 • Santa Isabel de Portugal of San Cayetano: Plaza de la Justicia, 1. Barok, gebouwd in de 17e eeuw ter nagedachtenis aan Isabel de Portugal. Het is uitgeroepen tot cultureel monument. Dingen om op te letten: het altaarstuk van Ramírez de Arellano; het interieur is versierd in een churrigueresco-stijl, de enige in deze stijl in de stad.
 • San Gil Abad: c / Don Jaime, 15. Mudejar Aragonese, 14e eeuw maar veranderd in de 18e eeuw. Dingen om op te letten: de Mudejartower, de consistoriekamer (1776) versierd met schilderijen en fresco's van Ramónand Manuel Bayeu.
 • San Miguel de los Navarros; c / San Miguel, 52. Romaanse met Mudejar-wijzigingen, 14e - 17e eeuw. Dingen om uit te kijken voor de toren en de apsis; het Renaissance-altaarstuk van Damiá Forment.

Belangrijke gebouwen in Zaragoza:

 • Romeinse muren: Cesar Augusto Avenue. 2e -3e eeuw na Christus Er is een versterkte toren, gevolgd door muren en een standbeeld van César Augusto. Deze werden tijdens de middeleeuwen veel gebruikt om de stad te verdedigen.
 • TheJewish Baths: c / Coso, 126-132. Mudejar, 13e eeuw. Ze bevonden zich tegenover het 'Castillo de los Judíos' (het joodse kasteel) en de joodse wijk, nu is er alleen nog een rechthoekige kamer met een eenvoudig gewelfd dak.
 • De decaan Boog: c / del Déan, 5. Dit is een mengeling van gotische, mudejar- en renaissancestijlen. Het is een gewelfde doorgang die de kathedraal met het huis van de decaan verbindt.
 • Het postkantoor: Paseo de la Independencia, 33. Deze werd in 1915 gebouwd door Antonio Rubio, in neomudejarstijl.
 • Het gemeentehuis: Plaza del Pilar, 18, Tel: 976 72 11 00. Gebouwd in 1965 in Renaissancestijl, versierd met sculpturen van Pablo Serrano.
 • De markt: Plaza del Pilar, Tel: 976 39 72 39. Het dateert uit 1551 toen het gebouw van Juan de Sariñena klaar was. Het is een mengeling van gotische en plateresquestyles. Dingen om op te letten: de gevel met zijn glas-in-loodramen en het interieur met zijn Aragonese zuilen en gewelfd dak. Het gebouw is een cultureel monument. Tegenwoordig wordt het gebruikt als tentoonstellingscentrum door het stadhuis.
 • Het bisschoppelijk paleis: Plaza de la Seo, 5. Neoklassiek, voltooid in 1807.
 • Het Aljafería-paleis: c / Afgevaardigden. Mudejar, Hispanomus dateert uit de 11e en 12e eeuw (hoewel het sindsdien meerdere wijzigingen heeft ondergaan). Het werd ooit gebruikt als woning door de 'Katholieke koningen'(de katholieke koningen en koninginnen) en ook als gevangenis tijdens de inquisitie. Dingen om op te letten: de muren, de San Martín-patio, de versterkte toren van Trovador, de Santa Isabel-patio, het oratorium, de Gouden Kamer en de 'Katholieke koningen'paleis.
 • Lanuza Markt: Het heeft interessante Art Nouveau-patronen van gesmeed staal.
 • De versterkte toren van Fortea: c / Torrenueva, 25. Mudejar met een mix van andere stijlen. 15de eeuw. Het behoort nu tot het gemeentehuis.
 • De versterkte toren van La Zuda: c / GlorietaPío XII, Mudejar een mengeling van andere stijlen, 10e - 20e eeuw (het is voortdurend veranderd). Het wordt nu gebruikt als toeristisch informatiecentrum.
 • Tarín Huis: Plaza de Santa Cruz, 19. Neoklassiek, 18e eeuw. Dit is het voormalige hoofdkwartier van het keizerlijke kanaal van Aragon. Tegenwoordig wordt het gebruikt door de 'Cachirulo' Aragonese Society.
 • Het auditorium en het congrescentrum: c / Eduardo Ibarra, Tel: 976 72 13 00. Dit werd in 1994 gebouwd door Manuel Perez Latorre. Het is een eigentijds gebouw met moderne faciliteiten. Concerten, conferenties, congressen, tentoonstellingen en andere culturele evenementen vinden hier allemaal plaats.
 • De centrale markt: CésarAugusto Avenue. Gebouwd door Felix Navarro en gemoderniseerd door Felix Magdalena in 1903. Het bevindt zich op dezelfde plaats als het marktplein dat dateert uit de 13e eeuw.

Musea in Zaragoza:

 • TheCaesaraugusta Public Baths Museum: c / San Juan en San Pedro, 1e eeuw na Christus. Je kunt zwembaden zien met gewelfde plafonds, een warmwaterbron en verschillende standbeelden ...
 • De Caesaraugusta Forum Museum: Plaza de la Seo, 2. 1e eeuw A.D. Het bestond uit de Augusto Markt en het Tiberió Forum en was vroeger het centrale ontmoetingspunt in de stad. Je kunt de basiliek, de tempel, het Romeinse parlement, winkels, standbeelden en triomfbogen zien.
 • Theatermuseum Caesaraugusta: c / San Jorge, 12 Roman. 1e eeuw na Christus Zuilen, sculpturen, straatstenen en kroonlijsten zijn bewaard gebleven.
 • CamónAznar Museum: c / Espoz y Mina, 23, Tel: 976 39 73 28. Het bevat een collectie tekeningen van Goya, evenals andere werken van vooraanstaande kunstenaars uit verschillende periodes.
 • Saragossa Museum: Plaza de los Sitio, 5, Tel: 976 22 21 81. Het herbergt schilderijen en archeologische vondsten.
 • Pablo Gargallo Museum: Plaza San Felipe, 3, Tel: 976 399 20 58. Het bevat schilderijen van deze bekende Galicische kunstenaar.

Art Nouveau in Zaragoza - er zijn 4 opvallende gebouwen, die allemaal culturele monumenten zijn.:

 • Juncosa House: Paseo de Sagasta, 11. Ontworpen en gebouwd door José de Yarza Echenique. Dit huis is perfect onderhouden, inclusief alle originele meubels en interieurdecoraties. In 1983 werd het een nationaal monument.
 • Molins Huis: c / Alfonso, 2. Door FernandoAyaza, gebouwd in 1902. Perfect bewaard gebleven.
 • Retuerta Huis: Paseo de Sagasti 13. Door Juan Francisco Gómez Pulido gebouwd in 1904. Perfect bewaard gebleven. In 1983 werd het ook een nationaal monument.
 • Handel Huis: c / Coso 9. Gebouwd in 1912 door Francisco Albiña. Perfect bewaard gebleven. In de 1e helft van de 20e eeuw was het een plek waar kunstenaars, intellectuelen, schrijvers en journalisten elkaar ontmoetten voor discussies.
 • The Band Stand: Deze bevindt zich in het Primo de Rivera Park. Gebouwd in 1908 door de gebroeders MartínezUbago.
Reist u naar Lanzarote? De volgende links kunnen ook nuttig zijn
Gidsen provincies grenzend aan Zaragoza en mooie plekken in Spanje dichtbij
 • Tarragona
 • Teruel
 • Guipúzcoa
 • De Rioja

Video: Top 10 Things To Do In Zaragoza, Spain


Opmerkingen:

 1. Mac A'bhaird

  Dit zeer goede idee zal van pas komen.

 2. Arashishakar

  Het lijkt erop dat het zal passen.

 3. Guzuru

  Misschien

 4. Tojara

  Opmerkelijk is dat deze grappige boodschap

 5. Shaktidal

  Bravo, je werd bezocht door bewonderenswaardige gedachten

 6. Konane

  Gefeliciteerd, geweldig antwoord.Schrijf een bericht


Vorige Artikel

Gevulde en beklede composiet nanodraden geproduceerd met koolstofnanobuisjes die zichzelf op koperen nanodraden opwinden

Volgende Artikel

Informatie over Joseph Conrad