De veranderingen in de puberteit bij meisjesWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als je een tiener bent, verander je in deze jaren van een meisjeslichaam in een vrouwenlichaam.

Hoe en wanneer deze fysieke veranderingen in de puberteit zullen plaatsvinden, hangt af van elk meisje.

Het is een vreemde tijd en maakt deel uit van de vele veranderingen in de adolescentie.


Hier beschrijven we de belangrijkste veranderingen die u in deze jaren zult opmerken.

Veranderingen in de huid: In het algemeen wordt de huid vettiger en kunt u meer zweten dan voorheen. Dit komt doordat de klieren groeien Persoonlijke hygiëne tijdens de adolescentie is erg belangrijk om lichaamspijnen onder controle te houden. Het is zeer waarschijnlijk dat u puistjes krijgt, vooral in uw gezicht en op het bovenste deel van uw rug. De aanwezigheid van dit type jeugdacne is te wijten aan hormonale onevenwichtigheden en maakt deel uit van de puberteit. Als u zich zorgen maakt over de intensiteit van de puistjes, is het raadzaam om naar een arts te gaan om u te adviseren over een geschikte reinigingsbehandeling voor uw huid en een behandeling tegen puistjes.

Uiterlijk van lichaamshaar: Tijdens de puberteit krijgt u haargroei op het schaambeen, benen en oksels. De meeste tienermeisjes besluiten zich te scheren met was, crème of scheermes. Deel nooit hetzelfde scheermes met iemand anders. In feite is de beste manier om te waxen omdat het langer duurt voordat de haren weer naar buiten komen.

Veranderingen in de vorm van uw lichaam: Tijdens de puberteit veranderen de heupen en wordt de taille geaccentueerd. Vet begint zich op te hopen in de buik, benen en billen. Dit is volkomen normaal en zorgt ervoor dat je de rondingen van een vrouw hebt.

De kist: Voor de meeste meisjes begint de puberteit wanneer de borsten beginnen te groeien. Eerst zul je een knobbel opmerken die soms wat pijnlijk is onder de tepel die beetje bij beetje begint te groeien. In het begin is het normaal dat de ene borst anders groeit dan de andere, dus u hoeft zich geen zorgen te maken als de ene groter is dan de andere. Als ze tot hun uiteindelijke grootte zijn gegroeid, zullen ze waarschijnlijk ongeveer hetzelfde zijn. Tijdens de groei ga je een beha dragen. Maak je geen zorgen als je borsten langzamer groeien dan die van je vrienden '. Elk meisje heeft een andere puberteit.

Grootte verandert in verschillende delen van het lichaam: Tijdens de puberteit groeien alle delen van uw lichaam, maar sommige kunnen sneller groeien dan andere. Misschien voel je je hierdoor raar en een beetje ongemakkelijk. Maak je geen zorgen - het is normaal.

De menstruatie: Het is het moment waarop de geslachtsrijpheid begint wanneer de eierstokken eitjes of eitjes beginnen te produceren De menstruatie begint meestal tussen de 9 - 16 jaar. Vanaf de eerste menstruatie kan een meisje zwanger worden.

Vóór de eerste menstruatie beginnen de meeste meisjes meer duidelijke vaginale afscheiding te krijgen.

Wat is menstruatie? Tijdens de puberteit beginnen de eierstokken eieren te produceren. Als een eicel wordt bevrucht door het sperma van een man, zal het in je baarmoeder groeien en een baby worden. Om je voor te bereiden, vormt zich elke keer dat er een ei uit de eierstok komt een laag weefsel en bloedcellen in je baarmoeder. Als de eicel niet wordt bevrucht, zijn deze weefsels en cellen niet meer nodig, zodat ze in een bloederige afscheiding veranderen en vaginaal het lichaam verlaten.

Je zult maandverband of tampons moeten gebruiken (als je besluit tampons te gebruiken, leer ze dan goed in te brengen met de hulp van je moeder en ze heel vaak te vervangen om infecties te voorkomen) en om extreme hygiëne in acht te nemen. U kunt last hebben van: pijn, stemmingswisselingen, depressie, gewichtstoename of zelfs misselijkheid gedurende de dagen vóór uw menstruatie. Praat dan met je moeder. Normaal gesproken duurt het regladje tussen de 3 - 7 dagen, hoewel er variaties kunnen zijn, elke 3-6 weken, al is er soms geen regelmaat tijdens de eerste jaren.


Video: MIJN PUBERTEIT VERANDERING OP DE MIDDELBARE SCHOOL!


Opmerkingen:

 1. Offa

  Informatief, maar niet overtuigend. Er ontbreekt iets, maar wat ik niet begrijp. Maar laat me je hetero vertellen: - heldere en welwillende gedachten.

 2. Twyford

  onzin

 3. Golden

  Everything is just superb.

 4. Nicol

  Wat wil hij uiteindelijk?

 5. Tajinn

  Deze variant past niet bij mij. Wie kan er nog meer ademen?Schrijf een bericht


Vorige Artikel

Gevulde en beklede composiet nanodraden geproduceerd met koolstofnanobuisjes die zichzelf op koperen nanodraden opwinden

Volgende Artikel

Informatie over Joseph Conrad