Google's aandeelprijsWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Google blijft stijgen: elk aandeel staat nu op $ 500

Volgens een artikel dat op 22 november 2006 in The Guardian werd gepubliceerd, bereikte de aandelenkoers van Google gisteren $ 500 op Wall Street in een spectaculaire aanhoudende stijging die ertoe heeft geleid dat het een van de meest waardevolle bedrijven in de Verenigde Staten is geworden. .

Google-aandelen waren slechts $ 85 waard toen het bedrijf in augustus 2004 naar de NASDAQ ging. Ze werden al snel de best presterende aandelen op de markt: drie maanden later bereikten ze $ 200 en in november 2005 $ 200. 400 dollar.

In de vroege handel van gisteren steeg de aandelenkoers van Google met $ 9,21 tot $ 504,26, waardoor het bedrijf een marktwaarde kreeg van $ 154 miljard (meer dan de kapitalisatie van Chevron, IBM of Intel).

Deze mijlpaal kwam slechts 8 jaar nadat twee afgestudeerden van de Stanford University, Larry Page en Sergey Brin, Google hadden opgericht in een garage in Silicon Valley. Ze zijn allebei 33 jaar oud en de aandelen van elk van hen zijn meer dan 15.000 miljoen dollar waard, zelfs na verkoop van een aanzienlijk deel.

Het bedrijf is gevestigd in Mountain View, nabij San Francisco, heeft 6000 mensen in dienst en heeft zijn aanbod geleidelijk uitgebreid van alleen online zoekopdrachten tot nieuws, kaarten en muziek. Deze maand kocht hij de YouTube-videowebsite voor $ 1,65 miljard.

Google loopt voorop met een hernieuwd enthousiasme voor hightechaandelen, dat doet denken aan de hausse en mislukking van .coms eind jaren negentig.

Volgens financieel verslaggever Bloomberg raden zo'n 33 analisten die Google volgen nog steeds aan om aandelen in het bedrijf te kopen. Vier beschouwen de aandelen als "gediend" en slechts één adviseert zijn klanten om te verkopen.

Sommigen begonnen gisteren echter om voorzichtigheid te vragen. Scott Kessler van Standard & Poor’s in New York verklaarde: “Een groot deel van de compensatie wordt al gewaardeerd in aandelen. Nu moeten mensen gaan nadenken over de risico's. "

Volgens analisten is het bedrijf met $ 500 per aandeel 37 keer meer waard dan de inkomsten volgend jaar waarschijnlijk zullen zijn.

Bron: The GuardianVideo: Beleggen Op De Beurs Voor Beginners


Opmerkingen:

 1. Martell

  Ik raad u aan de site te bezoeken, waar veel artikelen staan ​​over het onderwerp dat u interesseert.

 2. Akilar

  Natuurlijk. En hiermee ben ik tegengekomen. We kunnen over dit onderwerp communiceren.

 3. Fauran

  Het spijt me, maar naar mijn mening heb je het mis.

 4. Faujas

  This beautiful sentence just engraved

 5. Mamo

  Het is klasse!Schrijf een bericht


Vorige Artikel

Ex-studenten

Volgende Artikel

Kerken en kathedralen van Barcelona