Onderhandelingen tussen Yahoo en MicrosoftWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Na de mislukking van de onderhandelingen tussen Microsoft en Yahoo, werd niet verwacht dat de meerderheid van de brancheanalisten en de eigen woordvoerders van Microsoft deze opnieuw zouden hervatten. Afgelopen weekend lekte het nieuws uit dat Microsoft de onderhandelingen heeft hervat om de zoekactiviteiten van Yahoo te kopen voor $ 20 miljard, hoewel geen van beide bedrijven nog wilde praten over een mogelijke deal.

Volgens bronnen die het nieuws naar The Sunday Times lekten, heeft Microsoft gewerkt aan een deal om Yahoo's zoekbedrijf over te nemen en een nieuw leiderschapsteam te introduceren, geleid door voormalig AOL-CEO Jonathan Miller en voormalig AOL-president. Fox Interactive Media, Ross Levinsohn. Vermoedelijk zou Microsoft een 10-jarige exploitatieovereenkomst krijgen om de zoekactiviteiten te beheren, met een koopoptie van twee jaar, waarmee het voor 20.000 miljoen dollar zou kunnen worden verworven. Yahoo behoudt de controle over zijn andere diensten, zoals e-mail, IM en andere inhoudsservices. Volgens het rapport hebben de belangrijkste directeuren van zowel Microsoft als Yahoo al een akkoord bereikt over de "algemene voorwaarden", maar ze moeten nog een definitief akkoord schetsen.

Het is duidelijk dat noch Yahoo, noch Microsoft de pers over dit onderwerp wilden spreken.
Nog maar een paar maanden geleden kwam de eerste deal tussen Microsoft en Yahoo na maandenlange onderhandelingen niet door. Aanvankelijk had Microsoft in februari een bod gedaan om Yahoo te kopen voor $ 44,6 miljard in contanten en aandelen, maar Yahoo trok zich terug en beweerde dat het bod het bedrijf "aanzienlijk had gedevalueerd". In plaats daarvan wilde Yahoo een bedrag van meer dan $ 56 miljard (of ongeveer $ 40 per aandeel). Microsoft probeerde tevergeefs te lobbyen door zijn oorspronkelijke bod te handhaven, maar Yahoo verzette zich keer op keer, totdat Microsoft uiteindelijk in mei besloot zijn initiatief te staken.

Ondertussen sloot Yahoo een tijdelijke overeenkomst voor zoekadvertenties met Google waarvan sommigen dachten dat deze tot iets anders zou leiden. En bijna, als het Amerikaanse ministerie van Justitie niet tussenbeide was gekomen en de bedoelingen van alle betrokken partijen zou dwarsbomen. Uiteindelijk besloot Google vorige maand dat het er genoeg van had en trok het zich terug uit de deal, waardoor Yahoo geen opties meer had en de aandelenkoers kelderde.

Nu, met het vertrek van de voormalige CEO van Yahoo, Jerry Yang, en de hint van Steve Ballmer van Microsoft dat een zoekactie nog steeds mogelijk is, proberen beide bedrijven waarschijnlijk te organiseren. iets. En als Yahoo zijn schip (dat al half gezonken is) wil laten drijven, kan het beter snel handelen, want het is onwaarschijnlijk dat het in zo'n moeilijke economische tijd op veel andere vrijers zal kunnen rekenen.
Lukt het Yahoo om het hoofd boven water te houden met deze deal? Zoals het er nu uitziet, verliest het bedrijf in een goed tempo marktaandeel aan Google en het mislukken van de overeenkomst die de twee rivalen hadden bereikt, betekent dat Yahoo niet het geld zal hebben dat het van plan was te gebruiken om zijn zoekaanbod te verbeteren, dus het wegwerken van zoekopdrachten kost het bedrijf misschien niet zoveel als een jaar geleden.

Ondertussen kan een geldinjectie u in staat stellen een acquisitie te doen (praat over AOL-restjes) die de onderdelen van uw bedrijf die het beste doen, zoals visuele advertenties en uw portaalverkeer, versterkt. Aan de andere kant, nu de advertentie-inkomsten dalen als gevolg van de financiële crisis, zou een geldinjectie ook kunnen dienen als een vlot om door de moeilijke wateren van de economie te navigeren.

Bron: ArsTechnica


Video: Microsoft Family Safety helps protect what matters most


Opmerkingen:

 1. Tosar

  I have already seen, I didn’t like it, I will refrain

 2. Zulkisar

  Gefeliciteerd, briljant idee en op tijd

 3. Chadbyrne

  Ik denk dat je niet gelijk hebt. Ik kan mijn positie verdedigen. Schrijf me in PM, we zullen het afhandelen.

 4. Yocage

  Gefeliciteerd, prachtig bericht

 5. Fenriktilar

  Ik zou het graag willen weten, hartelijk dank voor de uitleg.

 6. Jon

  Het spijt me, maar ik denk dat je een fout maakt. Ik stel voor om het te bespreken. E -mail me op PM, we zullen praten.Schrijf een bericht


Vorige Artikel

Gevulde en beklede composiet nanodraden geproduceerd met koolstofnanobuisjes die zichzelf op koperen nanodraden opwinden

Volgende Artikel

Informatie over Joseph Conrad