Insuline voor de ziekte van AlzheimerWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een synthetische vorm van insuline verbetert de symptomen van cognitieve achteruitgang die verband houden met de ziekte van Alzheimer.

Amerikaanse onderzoekers hebben een effectieve behandeling ontwikkeld voor mensen met de diagnose milde cognitieve stoornissen en aan Alzheimer gerelateerde dementie. Het is een synthetische vorm van insuline, die wordt beheerd via een neusspray, en dat verbetert het werkgeheugen en andere cognitieve vaardigheden bij mensen met dit type dementie.

Eerdere studies hadden al de veelbelovende effecten aangetoond van intranasaal toegediende insuline voor volwassenen met de ziekte van Alzheimer of een milde cognitieve stoornis met geheugenverlies. Maar bij deze onderzoeken werd reguliere insuline gebruikt, die een kortere halfwaardetijd heeft dan andere insuline-analogen zoals insuline detemir.

Insuline detemir is een door de mens gemaakte versie van langwerkende humane insuline. Insuline detemir werkt door de insuline die normaal door het lichaam wordt aangemaakt te vervangen en door glucose uit het bloed te helpen de lichaamscellen binnen te gaan, waar het wordt gebruikt voor energie.

De nieuwe studie, gepubliceerd in het prestigieuze wetenschappelijke tijdschrift Journal of Alzheimer's Disease, onderzocht de effecten van insuline detemir neusspray bij 60 volwassenen met de diagnose milde amnesische cognitieve stoornis (MCI) of milde tot matige ziekte van Alzheimer (AD). Deelnemers aan de studie kregen gedurende 21 dagen willekeurig intranasaal: 20 IU (internationale eenheden) of 40 IU insulinedetermir, of een placebo.

De resultaten toonden aan dat de groep die 40 eenheden van de insuline-neusspray ontving een aanzienlijke verbetering van uw kortetermijnvermogen om verbale en visuele informatie vast te houden en te verwerken vergeleken met degenen die 20 of een placebo kregen. Bovendien registreerden ze significant hogere geheugenscores.

Patiënten met het APOE-e4-gen, een gen waarvan bekend is dat het het risico op het ontwikkelen van de ziekte van Alzheimer verhoogt, die 40 IU's kregen, hadden ook aanzienlijke verbeteringen in het geheugen, vergeleken met degenen die lagere doses of de placebo kregen. Een belangrijk punt van deze studie, aangezien deze patiënten zeer resistent zijn tegen andere therapieën en interventies.

Claxton A, Baker LD, Hanson A, Trittschuh EH, Cholerton B, Morgan A, et al. Journal of Alsheimer's Disease (2015). Meer informatie.

Gerelateerd lezen: insuline voor de ziekte van Alzheimer.

 • Leven met de ziekte van Alzheimer
 • Gebrek aan slaap kan het risico op de ziekte van Alzheimer vergroten
 • Geheugenproblemen tijdens de menopauze

Video: A Stem Cell Story


Opmerkingen:

 1. Akizshura

  Naar mijn mening moet je vaker rusten, je bent zeer verdiend.

 2. Traveon

  Het spijt me, maar naar mijn mening heb je geen gelijk. Ik kan het bewijzen. Schrijf me in PB.

 3. Kelile

  Je vergist je. Ik kan het bewijzen. Schrijf me in PM, we zullen praten.

 4. Kaori

  Volgens mij heb je geen gelijk. Ik ben verzekerd. Schrijf me in PM, we zullen praten.Schrijf een bericht


Vorige Artikel

Gevulde en beklede composiet nanodraden geproduceerd met koolstofnanobuisjes die zichzelf op koperen nanodraden opwinden

Volgende Artikel

Informatie over Joseph Conrad