De Raspberry Pi



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De Raspberry Pi (RPi) Het is een robuuste, goedkope en energiezuinige programmeerbare computer. Het is een Britse uitvinding die in februari van dit jaar voor het eerst op de markt kwam en voor veel ophef zorgde.

Zelfs vóór de lancering was de vraag naar de RPi groter dan het aanbod, en op de dag dat de eerste 10.000 te koop werden aangeboden, crashten de websites die deze verspreidden.

De eerste online video van de BBC van de RPi - een preview van het apparaat voordat het in de verkoop ging - werd in slechts enkele dagen tijd meer dan 800.000 keer bekeken. Sindsdien zijn er bijna 500.000 exemplaren van de RPi verkocht en het ligt op schema om tegen Kerstmis een miljoen te overtreffen. Kopers uit Zuid-Amerika en China vallen op, die niet werden ontmoedigd door de importkosten die de RPi van koopje naar gewoon goedkoop maken.

Het is gebruikt om foto's te maken van de aarde vanuit de ruimte en de vogels in de achtertuinen. En het heeft de wetenschappelijke gemeenschap, van basisschoolleraren tot deeltjesfysici, in vreugdevol enthousiasme verenigd; vooral omdat ze hopen dat de prijs, de omvang, de software en de robuustheid (het kan in de zak gestopt worden zonder het zogenaamd te beschadigen) aantrekkelijk zullen zijn voor kinderen en hen op deze manier ertoe brengen om te gaan programmeren.

Sinds de lancering heeft de RPI een bijna perfecte pers gehad. De ontwikkelaars zijn zes zeer bekwame Cambridge-wetenschappers en de principes zijn puur van hart. De Raspberry Pi Foundation is een liefdadigheidsinstelling die als enig doel heeft de studie van informatica op scholen te promoten; de Raspberry Pi is geboren uit dat doel. Als de stichting een bedrijf was en geen liefdadigheidsinstelling, hadden de zes makers al met pensioen kunnen gaan.

De Raspberry Pi is niet perfect, maar dat is de beslissing van de makers. RPi is zoveel mogelijk open: de software is gratis, net als de houding; in tegenstelling tot bijvoorbeeld de soepele, strakke perfectie van Apple. De makers van de RPi verwelkomen suggesties en begrijpen dat dit werk in uitvoering is dat alleen kan worden bevorderd met bijdragen van andere enthousiastelingen. "

Het is aan te raden om een ​​paar maanden te wachten met het kopen van een RPi, want in die tijd zal de stichting de bijbehorende software, met name Scratch, herzien om deze sneller en stabieler te maken. Ze hebben al meer RAM-geheugen ingebouwd, tot 512 MB; En ze hebben onlangs aangekondigd dat elk stukje RPi's software nu open source is, wat betekent dat niets verborgen en toegankelijk is. Bovendien (en dit lijkt fundamenteel) zal de RPi educatief materiaal bevatten.

Bron: The Guardian Technology

Met betrekking tot de Raspberry Pi:

 • Raspberry Pi-zelfstudies op YouTube

Video: TUT Android Auto CrankShaft mit Raspberry Pi 3 B+ 4K. DE


Opmerkingen:

 1. Togul

  it Happens even more cheerfully :)

 2. Tibault

  Mijn excuses voor het bemoeien met ... Ik begrijp dit probleem. Schrijf hier of in PM.

 3. Destan

  Ik overweeg, wat is het - jouw fout.

 4. Dwain

  Het spijt me, maar ik denk dat je het mis hebt. E -mail me op PM, we praten.



Schrijf een bericht


Vorige Artikel

Gevulde en beklede composiet nanodraden geproduceerd met koolstofnanobuisjes die zichzelf op koperen nanodraden opwinden

Volgende Artikel

Informatie over Joseph Conrad